Halvdårlig nyheter igjen. Markus update. Svarene fra Rikshospitalet! (BARNEKREFT)

To uker med venting. To uker (!!) med venting på en tilbakemelding på om den ene kreftmarkøren hadde sunket (hvilket vi krysset alt av fingrene for) eller at den i det minste var på samme nivå som på siste prøve…

På onsdag sa jeg til Robert at jeg var litt stresset fordi vi enda ikke hadde hørt fra onkologen og at det nærmet seg to uker siden kontrollen. Vanligvis går det 5 -7 dager før onkologen ringer. I forbifarten sa jeg at det fordi de trolig hadde funnet noe og måtte diskutere han på tumor-møtet som de har annhver onsdag. Fredag ettermiddag fikk jeg bekreftet at det hadde de. Onkologen ringte meg midt i tacomiddagen vår. Hun begynte med de gode nyhetene var at de hadde ikke funnet noen nye Nevroblastom på ultralyden! Hvilket jeg er kjempeglad for! Den dårlige nyheten var at den mye omtalte kreftmarkøren var så høy at hun ville ikke gi meg tallet en gang! Jeg kjente hjertet mitt hamre villt! Hva faen betyr det? Hun hadde allerede bestilt kontroll og ny prøve på lokal sykehuset vårt neste uke. Siden mai har vi fått beskjed om at de ønsker 4-6 uker mellom hver nye prøve og nå haster det plutselig.

Markus på forrige kreftkontroll for to uker siden! #fuckcancer 💙

Markus på forrige kreftkontroll for to uker siden! #fuckcancer 💙

Jeg har vært helt opphengt i Nevroblastom og tenkt «yes»! hver gang vi får tilbakemelding at det ikke er funnet noe. Men han sjekkes jo ikke for andre krefttyper! Det er kun tilbakefall på Nevroblastom han sjekkes grundig for. Vi ble fortalt at han ikke skal ha noe større sjanse for å få andre typer kreft i fremtiden. Men må kjenner jeg at jeg er skikkelig stresset … I ettertid av samtalen med onkologen dukket det opp mange nye spørsmål, så jeg skal ringe inn igjen mandag for å spørre.

Kryss fingrene og tenk gode tanker for Markus 💙

Klem,

Linn

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

12 kommentarer til “Halvdårlig nyheter igjen. Markus update. Svarene fra Rikshospitalet! (BARNEKREFT)

  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Helt enig, det syns kkke jeg heller. Og noen samtaler bør man heller ikke ha alene..
   Overlegen på Riksen kalte inn meg alene, enda han visste at Robert var på vei inn, for å fortelle a M hadde kreft. Det husker jeg syntes var skikelig dårlig gjort av han. Han kunne ventet 1,5 time på Robert, ikke sant?

   Svar
 1. Gerd Krokann Veskje

  HÅPER så inderlig at alt går bra for den tøffe kjempen. Krysser alt jeg har og sender mange positive tanker til dere all. Varm klem til dere.

  Svar
 2. Louise

  Kjære Linn! Sånne overraskelser er ikke gode! Det som ER bra er at de følger han nøye. Om det mot alle odds skulle være en annen type så har de sett det lenge før man normalt blir oppmerksom på at noe er galt. Det er super viktig i denne sammenhengen. Det du står i er det verste en mor kan oppleve. Greit at den kontrollen er snart da.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg vet, Louise! Og det er jeg supertakknemlig for! Du aner ikke hvor mange ganger jeg har tenkt «så heldige vi er som bor i Norge akkurat nå»! -spesielt med tanke på alle ukene vi bodde på Riksen etter fødsel, alt av kontroller etc – alt er dekket.

   Ja, det er også sant! Og viktig! At BANK I BORDET, men skulle det være noe nå, kunne det aldri bli oppdaget tidligere enn NÅ!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.