Gjør du denne feilen? Den kan i verste fall ta liv !!!

Jeg innrømmer det! Jeg setter ofte på en vaskemaskin eller tørketrommel på kvelden. Ikke fordi strømmen visstnok er billigere da, men fordi kleshaugen aldri blir mindre. Den vokser og vokser. Maskinene går stort sett hele tiden og ofte til alle døgnets tider. Høres dette kjent ut for deg?

Idag ble jeg oppmerksom på en artikkel i en avis. Brannvesenet advarer mot å sette på maskiner før du legger deg. Videre også på dagtid når du ikke er hjemme selv. Visste du at bare i år har det vært over 40 tilfeller hvor de har måtte rykke ut fordi det har oppstått brann i en vaske eller tørketrommel? Det samme gjelder å lade mobiler/iPader om natten eller når du ikke er hjemme.

Jeg har syndet mye og tydeligvis risikert en skikkelig brann - men NÅ HAR JEG SLUTTET å bruke både tørketrommel og vaskemaskin på natten!

Jeg har syndet mye og tydeligvis risikert en skikkelig brann – men NÅ HAR JEG SLUTTET å bruke både tørketrommel og vaskemaskin på natten!

Dagens oppfordring: slutt å vaske / tørke klær når du sover eller ingen er hjemme i huset! Jeg har sluttet – slutter du?

Fortsatt god kveld!

Klem,

Linn

 

ps, hovedbildet er skjermdump dra VG sin side.

 

 

 

 

 

Annonser

8 kommentarer til “Gjør du denne feilen? Den kan i verste fall ta liv !!!

 1. Abelone

  Jeg tenker at faren for at noen skal bli skadet i brann når ingen er hjemme er mindre. Større materielle skader fordi brannen rekker å utvikle seg før den blir oppdaget (om man ikke har alarm tilkoblet sentral), men i alle fall ingen som brenner inne i huset.
  Har en stygg uvane med å lade på natta da. Det føler jeg nok er verre, for det er fare for at vi da våkner for sent (hvis vi våkner).

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Joda, helt enig i det, Abelone! Kommer samtidig an på hvordan man bor, vi bor i en enoebolig, men bor man i rekkehus / blokk etc er jo sjansen større for å skade andre / flere om man selv ikke er hjemme og har satt på en maskin.

   Har sluttet å lade på natten også, er livredd for det står jo stadig i avisen om ladere som eksploderer! Til tross for seriekoblede røykvarslere etc, så kan det fort skje at man ikke blir vekket likevel. Skummelt altså!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.