Teste søsken for kreft? (BARNEKREFT)

Nå har jeg ikke tenkt på dette på leeenge! Jeg har faktisk ikke tenkt på den siden rett etter vi fikk dårlige nyheter da Markus var 9 dager gammel. Men nå som vi fikk halvdårlige nyheter på siste kreftkontroll, så dukket spørsmålet opp igjen.

Skal vi teste de andre guttene for dette? Den gangen, svarte vi at vi ikke ønsket det, fordi det er så utrolig sjeldent krefttype. Onkologene sa også at at sjansene var veldig små. Men at det var opp til oss å avgjøre. Å teste de er en smal sak, det er en blodprøve og urinprøve. Dette er kreftmarkørene som vil vil brukt. Dersom det skulle være noe på disse prøvene, vil ytterligere prøver bli tatt. Sjansen for å ha Nevroblastom er 0,01 %! Av 60.000 barn er det 5 barn som er født med denne kreftformen.

@Norsk Ukeblad 1.utgave 2017

I løpet av de siste ukene har dette spørsmålet kvernet i hodet. Når jeg vet hvor lett  det er. Da har jeg et svar. Noe å forholde meg til. Jeg blir aldri helt enig med meg selv. Vi har snakket litt sammen om det og har konkludert med at det er godt å ha et svar å forholde seg til. Så vi kommer til å be om testing av de. Mer for å utelukke og for at jeg skal slippe å tenke på dette.

Hva ville du gjort? Teste søsken for kreft? Eller latt være?

Klem,

Linn 💙

 

 

 

Annonser

5 kommentarer til “Teste søsken for kreft? (BARNEKREFT)

 1. June

  Ja, det gir mening å ville vite. Å utelukke er like viktig som å bekrefte i mange tilfeller. Om onkologene har tilbudt og dere har svart nei nå, så har dere fremdeles lov å ombestemme dere og takke ja, om dere føler at det er verdt det. bare for peace of mind…

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Vi takket nei ifjor, rett etter Markus ble født og operert. Men nå har det dukker opp igjen..
   Vi skal ta det med teamet på neste ordinære kontroll, men tror vi begge ønsker å bare vite, har vært i kontakt med en annen mamma i Norge som har en sønn med samme krefttype og hun hadde ikke vært i tvil om å teste søsken. Om ikke annet enn for å nettopp utelukke. Det er vanskelig altså … og godt mulig jeg ombestemmer meg igjen innen neste kontroll..

   Svar
 2. Magnhild

  Jeg skjønner tankegangen din, men hva oppnår dere ved å teste de andre guttene? Hvis dette er en genfeil er det jo ikke noe dere kan gjøre fra eller til. Men det er klart, er du veldig urolig for de tre andre er det jo greit å teste dem så får du visshet. Lykke til

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.