Se, han snakker! Markus check up og update (Nevroblastom)

Markus følges opp både på Rikshospitalet og lokal sykehuset vårt, Kalnes. Likevel er han jevnlig på kontroller på helsestasjonen. Idag hadde han en noe forsinket 1 årskontroll. Med vaksiner. Vaksinene var ikke noe populært, naturlig nok – men såpeboblene Hanne Grethe blåste etterpå, det var kult det! Da smilte han fra øret til øret igjen. Såpebobler er nemlig noe de bruker på Rikshospitalet også. Under ultralyd blåser de også bobler for å få han til å ligge rolig. Såpebobler er ganske fascinerende, det syns jeg. Syns du? Det har vel hendt en gang eller to at jeg har tatt guttenes såpeboblemaskin og lekt …

Han veier nå akkurat 10 kilo og er 76 cm lang. Han vokser fint og legger på seg som han skal. Ikke det at jeg hadde trodd noe annet, han spiser godt og variert. Heldigvis har i en frisk og rask gutt! Han er veldig aktiv, høyt og lavt hele tiden. Favorittsysselen er å gjøre ting han ikke for lov til, som å løpe oppå spisestuebordet. Eller ta ut alle vinglassene og sausenebbet i skjenken.

Han sier ikke så mange ord enda, selv om han babler hele tiden. Foruten mamma som han har sagt en stund, kan han nå skryte på seg å si pappa og egg! Egg! Av alle ting så var det egg han skulle si! Hvilket ord sa ditt (dine barn) etter mamma og pappa? Følger ditt barn vaksinasjonsprogrammet? Hvorfor/hvorfor ikke?

Ha en strålende dag – nyt solen, det er helg!

Klem,

L 💙

 

 

 

 

 

Annonser

8 kommentarer til “Se, han snakker! Markus check up og update (Nevroblastom)

 1. Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  Her følger vi vaksinasjonsprogrammet, minus rotavaksinen da denne går ut av kroppen når de er 3-4 år. Og min begynner ikke i bhg før de er rundt 4. Så i samråd med legen på HS har vi valgt denne bort.

  HPV er jeg faktisk litt usikker på enda, da veldig mange i andre land har blitt skrekkelig syke av den. Og helsesjefen selv ikke vil gi den til sine så blir jeg brått mer bekymret. Men det er noen år igjen å bestemme seg på for vår del.

  Men takk for påminnelsen om å ta en sjekk, for nå er det straks 4 år siden jeg sjekket meg sist og jeg pleier å sende inn prøver hvert år eller annen hvert år da det ligger livmorkreft på pappa sin side.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Så bra dere følger vaksinasjonsprogrammet 🙂 Men er det ikke lurt å ta rota-vaksinen når de har eldre søsken? Med tanke på smittefare fra skolen etc? Har du ikke hatt noen av de 3 eldste i barnehagen før fylte fire år? All ære til deg! Jeg tror jeg hadde gått på veggen 🙈 Merker nå at Markus fint kunne gått i barnehagen, hadde han bare fått plass… Så det kan bli lenge for han å vente til august.

   Jeg tenker at folk alltid vil være skeptiske til noe nytt. Sånn er det ofte i starten. For min del er jeg ikke i tvil om at jeg ville tatt hpv vaksinen eller latt mine døtre (om jeg hadde hatt noen) vaksineres. Heller det enn livmorhalskreft.

   God helg til deg og gjengen din 🙂

   Svar
 2. Tamara

  Haha egg! Herlig 😀 Emerik sine første ord etter pappa var «opp» og «lys». Så kom mamma.. nå sier han mange flere, som buss, puh (pus), takk, borte, nei, mer ++

  Vi følger vaksinasjonsprogrammet! (Bortsett fra siste dose av rotavaksinen, fordi han ikke tålte den/skulle hatt den)

  Svar
 3. Louise

  Fin gutt, han Marcus❤ Alle vaksinasjoner gjennomføres etter vaksinasjonsprogrammet. HPV skal også gis da jeg nå brått har fått celleforandringer og pos HPV test selv😰

  Ord husker jeg faktisk ikke….hmmm

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Så bra! Her har jeg aldri vært i tvil om at guttene skal følge vaskinenasjonsprogrammet! Har du nettopp fått positivt svar vedr celleforandring? Jeg hadde det for en del år siden selv og er operert. (Anja inspirerte meg til å skrive et innlegg, som snart kommer om det #sjekkdeg) LYKKE Til Louise! Stor klem!

   Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Så bra, Anja! Jeg var i med i studie før HPV vaksinen kom – og det ble oppdager unormal celledeling og jeg ble operert. Så det er superviktig!!
   Egg, faktisk! Av alle ord! Jonathan sa Ipad rett etter mamma og pappa… Hva er det med barna mine og rare ord?! Ha ha! Ha en strålende dag! Og god helg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.