Hvor mange leker er nok egentlig? Ett barn har i snitt 100 (!!) leker – gjett hvor mange 4 barn har …

Ett barn har som regel mange leker. Fire barn har fire ganger så mye leker! Vi snakker mange leker altså. Jeg husker for 5 år siden, ble jeg intervjuet av Aftenposten om barn og leker .. Da mener jeg å huske at gjennomsnittet antall leker per barn var 100 stykker! 100 leker! Jeg syns det var sjokkerende høyt antall. Nå sitter jeg selv på lekerommet med alt fra Lego, Duplo, Bondegårder og selvsagt en haug med dyr i alle størrelser, bøker nok til et helt bibliotek, spill, puslespill, biler -stoooore biler, bamser, pluss en haug med sånne små plastleker (jalla-leker, som jeg kaller de)  ++ Du skjønner hvor jeg vil hen? Guttene har vilt mange leker. Alt for mange!

Guttene har er stort lekerom, fullt av leker!

Jeg gjør ihvertfall litt for å ikke øke antall leker her hjemme. Til bursdager og jul, har jeg ønsket nyttige gaver som ull og klær. Likevel er det ikke til å komme fra at leker er det de ønsker seg. Ihvertfall Daniel og Sebastian har klare meninger om hvilket leker de ønsker seg. Da henger Jonathan seg bare på, han og – og ønsker seg det samme. Markus er enda liten og bryr seg ikke om det er praktiske gaver eller leker. Enda …

Leker med og uten lyd, i alle aldersgrupper er å finne på lekerommet til fam.O.J.!

Hver eneste kveld når lekerommet skal ryddes, tenker jeg «såååå mange leker vi har!» Før jul hadde jeg en skikkelig opprydning og ga bort en del fine, hele leker til barn som ikke har like mye. Dessuten har guttene omvendt julekalender i barnehagen og det syns jeg er et bra tiltak!

Ikke bare har vi et stort Little Tikes hus på lekerommet, men også mindre hus …

Har du tenkt over hvor mange leker ditt / dine barn faktisk har? Jeg tror du vil bli overrasket, det ble ihvertfall jeg. Ta en titt på barnerommene / lekerommet og gi videre det som ikke lekes med. En fin måte å rydde, men samtidig glede andre som kanskje ikke har like mange leker. #payitforward!

⭐️Følg FruBeversHverdag på Facebook!⭐️

Klem,

Linn 💙

 

 

 

Annonser

9 kommentarer til “Hvor mange leker er nok egentlig? Ett barn har i snitt 100 (!!) leker – gjett hvor mange 4 barn har …

 1. Forsvarsfrue

  Mini her er ikke ett år engang og har en lekekiste full! 🙈 Får litt fnatt jeg.. Vi har ikke kjøpt 10 stk engang og prøver alt vi kan å begrense familie når det kommer til å gi leker i gave. Vi får se hvordan det går i bursdagen hans nå snart.. 🙄😉✌🏼

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Høres kjent ut! Jeg har kjøpt en enste leke til Markus. En liten pingvin som spiller musikk, det er liksom sykehus-vennen hans. Eneste jeg har kjøpt, Lovele har han alt for mange leker, selvsagt mye arvet etter brødrene sine. Men likevel!
   Det er enkelt å ønske seg praktiske gaver til bursdager når de er så små, men likevel begynne de tidlig å ønske seg ting. Da ønsker jeg heller litt dyrere, kvalitetsleker, fremfor jallaleker som går i stykker bare du ser på dem.

   Ha en god dag 🙂

   Svar
 2. Louise

  Her er det litt småstrenge regler på det området der. Sanne liker best kosedyr og playmo. Det har hun i bokser under senga si. Gabriel liker playmo og lego, og det er i 6 bokser i et stativ. Flere ganger i året rydder jeg som besatt og kaster, sorterer og ordner. De får kun ha ting de faktisk leker med. Alle leker har din plass og INGEN leker skal ligge i stua eller på andre fellesområder.
  Jada, jeg er nazimor på det området der. Faren er like ille!

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg støtter deg helt jeg! Sånn er det her også, leker skal være på lekerommet. Unntaket er disse store bilene som de kjører på. Da får de kjøre rundt i stuen, spisestuen etc. Her ryddes det stadig vekk, men i og med at de er i forskjellige aldre, så er det alltid en som vil ha det også videre. Bakdelen med et stort felles lekerom…

   Svar
 3. nina

  her har e nettopp hadde fireårsdag, så her ble det påfyll av leka. minstecrøkna ha arva etter storesøstera det som har vært bruken av samle leker. om en skal telle alle plastdyrene så logger vi sikkert et sted mellom 150 og 200 med alt av småleka3

  Svar
 4. Monica BJ

  Jeg tror nok fort at eldstejenta på 3 år har 100 leiker. Men det hjelper litt at vi har kjøpt under 10 av de, resten er arvet! Vi prøver å være flinke i familien slik at søskenbarn arver både leiker og klær av hverandre. Både økonomisk og bra for miljøet =)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.