Gjesteinnlegg fra coach, pedagog og bestevenn(BARNEKREFT) Den internasjonale barnekreftdagen er idag!

Hva bryr du deg egentlig om?

Dette innlegget har jeg skrevet fordi jeg bryr meg om varme, kloke, morsomme Linn, hennes familie og ikke minst barnekreftsaken. Det er ofte sånn at når de som står oss nærmest går gjennom noe forferdelig blir man, eller i det minste jeg enda mer klar over hva jeg egentlig bryr seg om. Siden Linn er en av mine aller beste venninner, og vi bryr oss innmari om hverandre, har vi droppet fasaden. Vi deler ufiltrerte tanker, historier og følelser som av og til ville fått andre til å heve øyebrynet om de hørte hva vi sa. Det fine med Linn er at hun er så inderlig glad i alle rundt seg, og ikke minst derfor er det Linn virkelig bryr seg om alle der ute som er rammet av barnekreft. For dere som har fulgt Linn på hennes blogg, vet dere at hun fødte en en liten sønn med kreft . Linn er verdens fineste menneske, og istedenfor å la dette knekke henne og familien, bestemte hun seg for at dette skulle bety noe, det at lille Markus ble født med kreft måtte bety noe. Hun valgte å skape mening ut av det! Hun ville bidra med å utgjøre en forskjell for andre, fordi hun kjente selv på hvor godt det var at noen brydde seg i den tunge perioden hvor både familie, venner, nettverk og barnekreftforeningen var der for henne!
Linn kunne valgt å bare bry seg om seg selv og Markus, men oppi det vonde brydde hun seg likevel om andre, og gjennom å starte bloggen sin fikk hun både sortert og delt, og var til stor inspirasjon for andre. Istedenfor å lukke seg inne, delte hun raust av ekte tanker og følelser. Det er mot, kjærlighet, ekthet, sårbarhet og nærhet. Allerede har hun har samlet inn masse gaver til kreftsyke barn som hun selv har pakket inn og levert, og samlet inn penger. Hjertet til Linn er på vidt gap, flere har hentet inspirasjon og styrke gjennom hennes ufiltrerte blogg hvor det er Toro 1-2-3 kaker, oppdateringer på hvordan det går med Markus på kreftkontroll, krangling i heimen, kjærlighet i heimen,  og en herlig familie jeg digger vilt som er uten fasade, som er menneskelige, ekte og perfekt uperfekte.

Vi alle bryr oss om noe. Hva er din definisjon av å bry seg? Hvordan kommer det til uttrykk at du bryr deg? Hva er det som gjør at du bryr deg om det du gjør? Er det en opplevelse, et setning noen sa, er det noe du så, er det noe du brenner for? Av og til bryr vi oss om noe fordi det går i arv, for eksempel om dine foreldre anså som viktig, kanskje er det også viktig for deg også? Kanskje vi bryr oss om noe fordi vennene våre gjør det, selv om vi ikke egentlig har tatt stilling til om det er lurt å bry seg om akkurat dette. Andre ganger er det media som påvirker oss, og gjør at vi bryr oss om 8 steg til flatere mage, 3 trinn for å bli en bedre mamma, eller 4 tips for å få et bedre sexliv.

Vi har alle tanker og følelser, tar valg som igjen kommer til uttrykk i ord og handlinger. Vi lever på en måte i to verdener, den ytre verden som vi definitivt er en del av av i relasjon med venner, familie, jobb, på skole som påvirker oss, og den indre verden som vi innerst inne eier og som er vår. Av og til om vi ikke er bevisst det, rommer vi også andres verdier, overbevisninger, tanker, følelser og meninger om hva vi skal bry oss om og ikke, det er vel og bra, men det er ikke alltid alt er like hensiktsmessige for oss. I tillegg til dette har vi er hjerne som skaper mening ut av alt, og vi lager ca. 500 ulike meninger ( til dels ubevisst ) om hva ting betyr i løpet av en uke uten å alltid stille spørsmåltegn med hva er det som er grunnen til at du skaper denne meningen om dette, og er det sant? Som for eksempel at ”barna må ikke se meg gråte om jeg er trist, det er ikke bra”. Hva er grunnen til at du tenker sånn, og er det sant at de blir triste? Dette er bare et eksempel på å skape mening, men dere skjønner hvor jeg vil med dette. Hva slags mening er det du skaper til daglig i ditt liv gjennom hendelsene du opplever? Hvordan skaper du mening om hva som er viktig og hva du bryr deg om?

Som medmenneske, karriererådgiver, coach, mental trener, pedagog, foredragsholder, rebell, tidligere leder og eventyrer har jeg jobbet og møtt mange mennesker som trengte at jeg brydde meg. Vi mennesker trenger hverandre, og det er viktig å bry seg om hva andre mener, uten tvil, det er også på den måten i samhandling med andre at vi får tilbakemeldinger, lærer oss å navigere i jungelen av ulike sosiale relasjoner, og blir enda bedre kjent med oss selv. Jeg tenker at det er lurt å være bevisst hvor mye energi vi legger i hva vi bryr oss om og hvorfor.

Det å vise tillit til noen er et aktivt valg, det å engasjere seg i noe er et aktivt valg, det å bry seg om noe eller noen er et aktivt valg. Linn tok et aktivt valg om å bry seg og bidra!  Jeg har masse annet jeg kunne gjort nå, men jeg bryr meg så inderlig om barnekreftsaken, det å støtte barnekreftforeningen og Linn, at jeg velger å skrive dette i håp om å både skape refleksjon, bevissthet og økt innsikt i hvordan og hva du bryr deg om. Når det er sagt skjønner jeg at man ikke kan støtte alt og bry seg om alt, og det er masse masse fine foreninger å støtte, uten tvil, men jeg har valgt å bry meg om barnekreftforeningen, og håper du vil være med å bry deg om dette akkurat i dag du også.
Kanskje bidraget ditt vil være med på å gjøre at andre føler at noen bryr seg, at man ikke er alene.  Jeg vet at Linn gjør dette for alle andre enn henne selv, ja det føles godt å hjelpe, samtidig så har Linn skapt og funnet mening i noe som er utenkelig for mange av oss. Jeg skriver dette for Linn, for meg,  for deg, for alle som trenger at noen bryr seg, i håp om at du og vi kan være et lite lys, som tenner et nytt lys om du forteller noen om denne saken, som tilslutt blir en voldsom stor flamme slik at de som mottar dette i andre enden kjenner varmen og kjærligheten og medmenneskeligheten.

Avslutningsvis vil jeg at du skal ta frem penn og papir, og dele arket i tre kolonner. På venstre side skriver du 5 ting du bryr seg om, i midtre kolonne skriver du ned hvorfor du bryr deg om det, og på høyre siden skriver du hva det var som gjorde at du endte opp med å bry deg om det. Denne øvelsen er med på å skape klarhet i hva du egentlig bryr deg om, og akkurat nå håper jeg at selv om ikke barnekreftforeningen kanskje ikke er er topp 5 på listen din, håper jeg  allikevel at du velger å bry deg om barnekreftsaken, bare  akkurat i dag.

<3 Masse klemmer Elaine<3
MakeLifeBloom

Kontakt Elaine Bloom her!

Annonser

2 kommentarer til “Gjesteinnlegg fra coach, pedagog og bestevenn(BARNEKREFT) Den internasjonale barnekreftdagen er idag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.