Frubevershverdag sykdom, symptati

2 tips til hvordan unngå å bli smittet med omgangssyken!

Rotaviruset. Det beryktede viruset. Som spres fortere enn du rekker å tenke. Som du frykter skal angripe dine barn og deg selv. Som gir vaskemaskinenen og tørketrommelen jobb i flere dager. Også godt kjent som omgangssyken!

Binky

Binky Spritz antibac 👍

Vi har hatt opptil flere rundt i barnehagen og på skolen siden august. Alle gangene har vi sluppet unna (bank i bordet!) men denne ene gangen var det ikke til å unngå lenger. Det ble oppkast. En gang forrige lørdag. Midt på Mosseporten spydde Jonathan. Bare den ene gangen. En hel uke etterpå skulle det gå. Før familien O.j. igjen ble rammet. Denne gangen Sebastian. Han kastet opp og kastet opp. I takt vokste fjellet med klær, sengetøy og håndklær. Et drittdøgn. Bokstavlig talt.

Det er lite av de vanlige «barnesykdommene» jeg syns er verre enn omgangssyken! Bare å høre om andre som kaster opp, gjør meg uvel! Hvordan skal man så unngå å selv bli smittet? Mitt beste råd er ekstremt god håndhygiene! (Egne håndklær til den syke, god håndvask, antibac) og engangshansker! Leste også et sted at munnbind er lurt, for å slippe å få partikler inn via munn/nese – dette har jeg ikke brukt selv. Jeg bruker engangshansker når jeg pakker sammen klær, sengetøy der det er oppkast. Skyller av det verste i dusjen og slenger i vaskemaskinen. Så vasker jeg hendene og avslutter med antibac. igjen.Fremfor den grusomme ti-liters bøtten å spy i, bruker jeg en langt mindre bolle. Oppi den setter jeg en vanlig plastpose med litt papir i bunnen. Da slipper jeg å vaske bollen ti ganger om jeg skulle være riktig uheldig, og kan bare slenge posen i søppelkassen. Selvsagt mens jeg har engangshansker på! Etterpå spriter jeg over alle flater som har fått oppkastet på seg. Klorin er visstnok bra og.

Fredagens antrekk 😷

Fredagens antrekk 😷

Jeg har ikke kastet opp på kanskje 17-18 år (!!) – selv ikke når alle guttene har kastet opp og jeg omtrent har badet i spy! Akkurat når det kommer til dette, så er jeg hysterisk for å bli smittet. Men det funker da! (Bank i bordet!)

Det var et heftig døgn. Sebastian er nå back in business og maser om mat hele tiden. Og vann. Ingen av oss fem andre er blitt smitter, so far so good. Krysser fingrene for at vi er ferdige for denne gangen. Har du vært så uheldig å få omgangssyken? Eller har du sluppet unna igjen?

Klem,

Linn 😷 (Som vurderer sterkt å kjøpe munnbind og)

Følg FruBeversHverdag på Facebook, da blir jeg glad. Trykk HER!

 

Annonser

6 kommentarer til “2 tips til hvordan unngå å bli smittet med omgangssyken!

 1. Andrea

  Uff… Den sykdommen der er Krise, vi hadde vår helvetes uke forje uke, startet med meg, så evili, så Liam og tilslutt Michael. Jeg klorer,brukte hansker, antibac, vasket sengetøy hver dag, og ja, alt som noen tok på mer eller mindre, men denne gangen fikk vi det alle! Ifølge legevakten (som mannen ringte når jeg hadde det 😂) sa den var ekstreeeeemt smittsomt denne gangen, troe nesten hele barnehagen har hatt det også! Krysser fingrene for dere, for det er noe dritt bokstavelig!!

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Her har det gått en liten epedimie i brh og på skolen og 😷 vi har sluppet unna helt til nå. Men bare Bastian som har vært dårlig. Bank i bordet!!
   Vaskemaskinen går i ett – døgnet rundt her og! Og igår kjøpte jeg to antibac og enda 100 engangshansker til. Så jeg er beredt i det minste. Er dere alle friske og fine i farten igjen nå? Håper det! Stor klem til dere alle 😘

   Svar
 2. Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  Usj, masse god bedring i heimen. Jeg har seriøst helt angst for det der. Bare jeg hører om noen som er kvalme begynner jeg å skjelve og føle meg uvel selv. Jeg HATER det. Husk at dette er virus og antibac tar det ikke alene. Det eneste som beviselig tar dritten er klor. Så her lukter det svømmehall så fort noen sier de er kvalme eller er dårlige i magen.

  Jeg skifter også dohåndkle og håndhånkle på badet 1-2 ganger pr dag og vasker alle sengetøy og håndklær på 90 grader. 60 grader tar det ikke 🙂

  I tillegg må ungene vaske seg på hendene så fort de kommer fra skolen, og før hvert måltid. Jeg har supernoia for det der.

  Jeg lærte også av ei venninne som har flere barn at man skal aldri tenke eller si at det er lenge siden det har vært sykdom i hus for da kommer det.

  De sier omgangssyke går i 4 : et år oppkast, 1 år diaré , 1 år begge deler og 1 år fri 😝

  Seriøst livredd det der 🙁 masse god bedring og håper resten slipper ❤️

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Enig med deg, finnes knapt noe verre! Men jeg har som sagt vært heldig i maaaaange år! Det som er utfordringen her, er at den som kaster opp ikke skal være sammen de andre. Det er ikke s lett å holde en unna av resten. Men det går med litt bestikkelser 😂

   Joda, vet at klor er bra. Men føler det blir litt feil å vaske hender og barna i klor 😂 Vasker også på 90 gr – eget sengetøy og håndklær program på maskinen. Som også trolig er det leeeengste programmet på maskinen.

   Heldigvis er ingen andre smittet nå. Så satser på at det går fint…
   ha en super dag, søte deg! Stor klem!

   Svar
 3. Louise

  Jeg har ikke hatt det på en stund nå, men for 2.5 år siden trodde jeg at jeg skulle dø av den!!
  Munnbind er lurt da det er den veien dritten kommer inn. Har pleiet mange gastroenteritter i løpet av mine år som sykepleier på infeksjons avd. Da ble jeg immun😁

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.