Jeg vil IKKE bli (ufrivillig) drapsmann! Vil DU?

Hvor mange barn SER du på bildet over? Ingen, sier du? Nei, det er fordi de ikke har synlige reflekser. Men de er der.

Jeg vil virkelig ikke bli ufrivillig drapsmann! Vil du? Ingen ønsker vel det? Se for deg følgende scenario: du er ute å kjører etter mørkets frembrudd. Det er ingen veilys. Plutselige hører du er dunk! Hva var det? Du så jo ingenting i veien ..  Så legger du plutselig merke til den lille kroppen som ligger der… Vi vil vel alle unngå det? En liten tur til butikken for meg, betyr at jeg må kjøre gjennom et industrifelt som er dårlig belyst og det finnes ikke fortau. Men likevel er det mange som går der.  Mange voksne uten refleks. Har de ikke refleks så er det helt umulig å se noe eller noen nå som det er mørkt!

Refleks, refleks, refleks ❄️

Refleks, refleks, refleks ❄️

Tidligere denne uken var det refleksene dag. Så i disse tider har jeg satt på refleks på alle jakker, støvler og sekker til guttene. Det blir tidligere mørkt og barna må være godt synlige. Dagens oppfordring om du ikke allerede har det: kjøp refleks!

Støvlene er merket med refleks. Av typen man kan klistre på. De sitter godt.

Støvlene er merket med refleks. Av typen man kan klistre på. De sitter godt.

Klem,

Linn 💙

psssst, om du vil lese mer om vår hverdag – følg bloggens facebook side ved å trykke: HER!

 

 

Annonser

7 kommentarer til “Jeg vil IKKE bli (ufrivillig) drapsmann! Vil DU?

 1. Monica BJ

  Det er så viktig! Jeg tror jeg var ganske flink som undom også, men enda flinkere etter at jeg fikk lappen selv! Her må alle ha refleksvest så snart det begynner å mørkne, store som små – vi er supernøye! Men reflekser på støvlene har jeg ikke tenkt på, må se om jeg får kjøpt noen klistereflekser 😉

  Svar
 2. Teresia

  Åh, så lurt med reflex på støvlene! Det skal jeg også sette på. Agnes glemmer dessverre ofte å ta på reflexvesten og nå når hun går fra skolen uroer det meg skikkelig. Men hvis den sitter på støvlene syns hun i hvert fall der.
  Ja dette med refleks. Har hatt mange diskusjoner om det og det er helt sykt hvor mange som går uten reflex. Det er jo så enkelt! Koster heller ikke noe, spesielt med tanke på hva det bidrar til.
  Veldig bra att du tar opp dette. Kom gjerne med flere lure tips på hvordan man best synliggjør seg i trafikken.
  Vet f eks noen som strikket lue av refleksgarn forrige vinter. Tips om man kan strikke. 🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Oj, refleks garn! Kult! Det Jar jeg aldri hørt om før! Ikke kan jeg strikke heller – men det skal jeg finne ut av!

   Refleks er super viktig! Jeg har refleks til sko etc fra Askeladden navnelapper. De sitter godt, men ikke godt nok til at jeg kan fjerne de. Skikkelig smart! Spesielt de mellomste har en tendens til å stadig dra ut den de har i jakkene sine. Men med refleks på skoene, så syns de likevel! Det er mørkt når vi går til barnehagen og snart er det mørkt når de går hjem derfra.

   Enig med deg, deg koster jo ingenting sammenlignet med det som kan skje … Det er virkelig skrekken min, å kjører på noen! Fordi jeg ikke ser de i mørket!
   Ha en strålende dag Teresia 😊

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.