FruBever tester høstdresser / vinterdresser, er dyrt alltid best?

Jeg har vært igjennom det meste av merker når det kommer til vinterdresser til guttene. Alt fra Reima, Name It, Polarn O. Pyret, Kax, HM, Didrikson ++ Altså de rimelige og de dyre. Her har jeg hentet frem det vi har av overgangsdresser og vinterdresser, klar for vinteren som kanskje kommer om kort tid ( eller kanskje ikke?) Jo lengre tid det tar til den kommer, desto gladere blir jeg. Men en ting er likevel sikkert, den kommer. Spørsmålet er bare når.

Så hva skal man velge? Hva bør man tenke på når man kjøper en høstdress (overgangsdress) eller vinterdress? Hva er viktigst? For meg er det å ta utgangspunkt i alderen først. Et barn på 8-10 måneder har et helt annet behov enn en på 7 år. Her har jeg tatt for meg mine egne gutter som i skrivende stund er 7 år, 3 år, 2 år og 8 måneder.

Daniel i fleksible vinterklær/skiklær ❄️

Daniel i fleksible vinterklær/skiklær ❄️

Daniel 7 år: Har en tynn tur-bukse fra Didrikson som han bruker med diverse jakker, litt avhengig av været. Jakker fra Polarn O. Pyret, BarnasHus og en vest fra HM. Vinterdressen hans er fra danske Hust and Claire med avtagbar fuskepels og praktiske detaljer som refleks, innsnevring i livet, uttagbart ullfor inni hele dressen og strikker under foten.

Sebastian i Kaxk vinterdressen sin ifjor ❄️

Sebastian i Kaxk vinterdressen sin ifjor ❄️

Sebastian 3 år: Han har ikke noe dress, men en tynn tur-bukse fra Helly Hansen som han bruker med en Polarn O. Pyret skalljakke. Vinterdressen hans er fra Reima.

Jonathan i reima vinterdress ifjor vinter ❄️

Jonathan i reima vinterdress ifjor vinter ❄️

Jonathan 2 år: Har arvet en overgansdress etter Sebastian av merket Reflex. Han har også en tynn tur-bukse fra Helly Hansen og en vindfleece jakke fra Polarn O. Pyret. Vinterdressen hans er fra Reima.

Markus 8 måneder: Har en tynn Polarn O. Pyret dress. Dessuten har han masse deilig hjemmestrikket fra Tantemor, som skal holde han god og varm. Itilegg har han «sko» fra POP – smart når han vil gå/sitte ute.

Markus

Markus

For Daniels del er det viktig at den er grei å få av/på seg selv. Dessuten er det greit at den ikke er helt tjukk og boblete, da han er mye i bevegelse. Det samme gjelder de to mellomste. I tillegg har de polstring ekstra polstring på rompen. For de sitter mer stille på bakken og da er det greit at det ikke blir kaldt med en gang. Det er også viktig at strikkene under foten er hele, ellers er det fort gjort med snø inni sko / bukse og det er ikke noe behagelig. Felles for de alle tre er komfort! Den må ikke være for stram, da er det faktisk bedre at den er litt for stor.

Personlig er jeg veldig glad i Reima og POP sine dresser. De er av god kvalitet og har gått i arv fra Daniel til Sebastian og til Jonathan. Neste år håper jeg at de kan brukes av Markus også. Bruken har ikke påvirket dressene noe nevneverdig, de ser stadig like fine ut.

Hvilket dresser har du? Hva er viktig for deg når du velger dress?

L❄️

 

 

Annonser

6 kommentarer til “FruBever tester høstdresser / vinterdresser, er dyrt alltid best?

 1. Nann Karin

  Hva slags dresser vi har, – ja, det har vært et stort utvalg. Jeg er så innmari lite opptatt av klær til hverdag og til pynt, men mange år i barnehage har merket meg for livet. Så på yttertøy er det jeg legger igjen penger på. Vinterstøvler, gode votter og dresser er det viktigste av det viktige i følge denne mammaen.

  Reima er nok det merket vi har hatt flest vinterdresser av, vår og høst har vi stort sett brukt Polarn o Pyret. Den dressen jeg har likt aller best ved kalde vinterdager med snø på fjellet er Isbjørn of Sweden. Den har vært varmest. Vi har også brukt og bruker Helly Hansen og Skogstad. Og hos oss er det alltid et eller flere lag med ull under, så det viktigste er at de puster og at de har fuktsperre. Dessuten skal de ikke veie all verden og de skal ha god passform.
  Jeg vet at de dressene til Coop og til Kapp Ahl gjør det godt i tester, men de har jeg ikke brukt. De skal ventilere godt og de skal ha god fuktsperre.

  Da han var liten så var jeg mest opptatt av at den skulle ha god passform og ikke være for tung og da hadde Troll noen som var kjempefine, ikke de med tre lag, men med et tynt ulllag på innsiden- likte også Mikiline sin 🙂

  He, he dette er et tema jeg føler er viktig for meg.. det skal være gøy å være ute og da er klær er viktig. Så vær så god, her havnet et blogginnlegg på kommentarboksen din 🙂 🙂
  Og jeg har ikke glemt daten vår, altså.. Men frem til den 27. er jeg booket på kvelden.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg er så enig med deg,Nann Karin! Ull i flere lag og en god varm, deilig dress utenpå. Vi har som deg reima på vinteren og POP på vår/høst. Isbjørn of Sweden har jeg ikke prøvd, men har hørt om det.
   Vinterklær er jo kjempeviktig – spesielt for oss med små, aktive barn. Jeg husker jeg hadde troll dresser og, med ullfor inni. Disse var supre, da de var mindre. Jeg liker Troll! De har masse deilig ulluer/votter til småtissene.
   Gi bare beskjed når du kan – så møtes vi da 😘 God helg og hils guttene dine!

   Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg er ikke noe fan av Stormberg, av en eller annen grunn. Har ikke hatt noen dresser, jakker eller bukser derfra på en evighet. Daniel har ikke reima lenger han heller, fordi de alltid har vært utsolgt for større Str når jeg har handlet til han. Så da ble det HC. Den er jeg kjempefornøyd med! Men jeg skal prøve Stormberg til han, siden du sier de er bra. Vi har jo Norwegian outlet rett i nærheten, der har de Stormberg. God helg 😘

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.