Et (stjålet!) deilig tips for å få fornøyde barn når de IKKE liker middagene du lager lenger – oppskrift!

likene av middagene du lager Jeg har i flere dager nå laget middag til guttene – som vanlig. Utfordringen er at de plutselig har fått for seg at de ikke liker spagetti og kjøttsaus, laks og ris, grønnsaker … Ja, det er en sånn periode. Og alle har det samtidig! Heldigvis har Markus nå endelig begynt å spise grøt, (det tok bare 3 måneder…) så han er den eneste som faktisk spiser noe. Jeg er så lei av å finne på hverdagsmiddager! Spesielt når ingen spiser det jeg lager likevel. Nylig kom jeg over søte Avdeling Holt sine pizzasnurrer og tenkte at dette må de da like.

ingen kjevle = kreativ løsning!

ingen kjevle = kreativ løsning!

Jeg som aldri baker, gikk løs på deigen med skikkelig pågangsmot. Dette skulle jeg klare! Som regel er jeg litt for utålmodig og gidder ikke vente på at deigen skal forheve og spesielt ikke etterheve, men denne gangen lot jeg den heve lenger. Dessverre fant jeg ikke noe kjevle, så jeg måtte være kreativ og fant en vinflaske! Man tar det man har, ikke sant? Det funket faktisk overraskende bra! Det fine var at guttene digget de! De er perfekte å legge med i matpakken for å variere litt og fine å fryse ned slik at man alltid har noe som barna liker, for hånden.

Done deal

Done deal 🍽

oppskriften:

1 kg hvetemel

4 ts salt

4 ss sukker

6 dl melk

50 gr gjær

8 ss raspolje / smør

fyll med det du måtte ønske. Jeg brukte pizzasaus, løk, skinke og ost.

stekes 10-12 min på 220 grader og voila, ferdig!

L💙

Har DU noen deilig, enkle tips til hverdagsmiddag? Eller noe deilig å putte i matboksen? Jeg er mottakelig for tips og lover å finne frem kjevle til neste baking 😂

 

 

Annonser

6 kommentarer til “Et (stjålet!) deilig tips for å få fornøyde barn når de IKKE liker middagene du lager lenger – oppskrift!

 1. Teresia

  Oj, så du fixar. Hemma hos oss får de spise vad som serveras och i tisdags gjorde jag en rätt på kyllingdeig, nepe, vitkål och morötter. Vet att de äter alla ingredienser för sig men detta «likte» de alltså inte. Lukas älskade det så med minstingen var det inga problem. Bägge de större vägrade och gick och lade sig halvhungriga. (De får gå ifrån men de får inget annat). Maten stod på bordet men de vägrade. Nästa dag gjorde jag samma mat igen («devil mum»). Samma bråk men när de fick höra att «om ni inte äter kommer jag laga samma rätt i morrn» gick det sakta men säkert ner. Agnes hotade med att berätta för både den ena och den andra att jag var en dum mamma. «Dum hurdå» sa jag. De fick bra och nyttig mat som var lagad med kärlek. Då blev hon tyst. 😊
  Rätt eller fel? Vet inte, men hade en vän som alltid fick pasta och korv/pølse när hon inte tyckte om maten, och så tänker jag inte ha det.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Det var smart, Teresia! Det skal jeg gjøre meste gang guttene ikke spiser noe og «plutselig ikke liker» maten jeg lager! Det har jeg ikke prøvd før!
   Idag gikk alt ned, på høykant hos alle sammen – så det varte heldigvis ikke så lenge. Skjønner bare ikke hvorfor de plutselig fikk de for seg alle sammen… Barn er rare noen ganger 😂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.