Tips!! Babymat – enkelt, raskt og alltid mat tilgjengelig!

Som dere vet, så er ikke Markus særlig glad i grøt. Det går sakte men sikkert fremover med grøten, men vi er fortsatt på en halv porsjon. Og det må være med smak som bær eller frukt. Den kjedelige god natt-grøten uten smak, kan jeg bare glemme. For nå. Jeg har også kjøpt inn forskjellige typer velling, da de tre andre var veldig glade i dette. Jeg har kjøpt en smart matboks som holder grøten varm i opptil 6 timer! Den kan også holde ting kaldt i ca 5 timer. Utrolig smart, eller hva? Den kommer med en gaffel for større barn, itillegg er den søt og se på – så denne gir jeg tommel opp!

Super smart matboks som holder mat varm/kald i inntil 5timer!

Super smart matboks som holder mat varm/kald i inntil 5timer!

Jeg

Jeg har gått til innkjøp av diverse vellingtyper – nå skal det spises! For alvor!

Banan er vel det eneste utenom puppen som han faktisk spiser. Gjerne spise banan selv også. Det er stor stas! Jeg har kjøpt en smart liten sak som gjør at han enkelt og trygt kan spise selv. Har du prøvd en sånn? Det finnes mange forskjellige, jeg har prøvd flere av de. Denne er den jeg liker best fordi alt er av plast, for enkelt å vaske etter bruk. Tidligere har jeg brukt noen som har «nett» og disse er fryktelig teite å rengjøre. Jeg følte det ikke ble ordentlig rent på en måte.

Kidsme – så M kan spise selv!

Søtpotet og gulrot

Søtpotet og gulrot

Fra gryten til ferdig resultat!

Fra gryten til ferdig resultat!

Her om dagen laget jeg mange porsjoner med søtpotet og gulrot mos til Markus. Jeg hadde litt smør oppi (med salt) for smakens skyld. Hakket alt i små terninger, kokte ca 20 min og moste. Kjørte et par runder med stavmikseren og la i porsjonsbeger som ble fryst ned. Nå har jeg alltid mat tilgjengelig til han, det går super fort å varme opp. Jeg bruker alltid ha en porsjon i kjøleskapet (tar opp kvelden i forveien) og setter 5 min i varmebad før jeg serverer. Det er tydelig at han liker dette, for han gapte som bare det!

Hva matet du med i starten? Gikk du for ferdiglagd glass eller laget du selv? Tips meg gjerne om ting jeg kan lage og fryse ned.

L💙

 

 

Annonser

6 kommentarer til “Tips!! Babymat – enkelt, raskt og alltid mat tilgjengelig!

 1. Anne linn

  Min er ikke glad i middagsglass fra butikk, så nå må hu mor lage litt mat hjemmefra gitt… lagde smoothie i dag som funka så da klarer jeg vel matsmoothier også 😉

  Svar
 2. Forsvarsfrue

  Har så vidt begynt å gi litt fast føde ved siden av pupp her nå. Har prøvd gulrotmos og avokado- og bananmos og den siste er veldig populær 😊 Blir sinnsykt mye gris da, men hele familien har flyttet inn på kjøkkenet under middagen og det er vel like greit 😄
  Tenkte jeg skulle prøve å lage noe hjemmelaget grøt snart, men hvis det ikke faller i smak så er det ikke farlig å gi frukt/grønnsaker tenker jeg 👌🏼

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Banan er alltid en hit! Samme her – Markus digger det! Ingenting annet han har fått slår banan og gjerne spise selv 🤗 enig, blir fryktelig mye gris, men det gjør jo ikke noe. Søtpotetmosen er jeg usikker på om han liker altså… Første gang gikk det fint, men så dabbet interessen av 😁

   Svar
 3. Avdelingholt/ Anja Holt

  Jeg laget selv, og ingen av ungene likte den noe særlig. Nå bruker ikke jeg mye krydder i maten, tenker folk kan krydre selv etter ønske, men da de fikk våre middager endret det seg heldigvis. Banan var alltid en slager, da..

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.