Kreftkontroll av Markus 7 mnd @ RIKSHOSPITALET …

Jeg hadde så innmari vondt i magen i hele går kveld! Dette har jeg gruet meg til i noen dager og  var dagen her. Markus har sin 2.kreftkontroll på Rikshospitalet.

Markus ville gjerne ta sine egne blodprøver og så ville han krabbe hjem 💉

Markus ville gjerne ta sine egne blodprøver og så ville han krabbe hjem 💉

Heldigvis stiller tante Nina og tante Ekka opp når vi trenger det, så de skulle hente guttene i barnehagen idag, så Robert fikk være med oss. Jeg syns nemlig det var helt grusomt å få sjokkbeskjeden om at Markus hadde kreft, alene. Dessuten er det alltid litt tryggere med han ved min side.

Da vi kom imorges fikk han lagt inn veneflon (legen traff på først forsøk og M gråt veldig lite og sukkervann gjør fortsatt susen) målte BT -som var veldig bra! Og tok div blodprøver. Etterpå var han på Nukleærmedisin og fikk en radioaktiv væske i kroppen. Denne skulle virke tre timer, før MR bildene skulle tas. Mer venting.

MR er ikke moro!

MR er ikke moro!

I mellomtiden var han til ultralyd av nyren. Han målte flowen, altså hvor mye blodgjennomstrømning som går igjennom venstre nyren.  Derfra var det tilbake til Nukleærmedisin for å ta bilder. Han måtte da ligge stille 10 (!!) minutter av gangen – en prosess som måtte gjøres tre ganger! Med litt Drømmehagen på DVD gikk det fint de ti første minuttene, men så begynte han å gråte og sprelle med armer og ben. Kan ikke klandre han! Da måtte vi holde han fast. To radiografer og oss, gjorde det vi kunne for å avlede han og få han til å ligge stille. Enda mer venting …

"Små gleder" - store gleder for oss idag!!

«Små gleder» – store gleder for oss idag!! Mens vi ventet, lekte jeg lege selv 👷🏽

Helt på slutten av dagen var det møte med legen. Pokker som jeg gruet meg! På forhånd hadde vi fått beskjed om at det ikke var sikkert de kunne si noe idag, da det kom an på hva ul-legen og radiografen konkluderte med. Det aller best først: Markus er fortsatt kreftfri!!! Det andre som jeg har bekymret meg for, fikk vi bekreftet idag: den venstre lille nyren har halt sluttet å vokse. Den har kun 2% gjennomstrømming og er helt ubrukelig. (I mangel av det faglige ordet for det) Det var for tidlig å si hva de skal gjøre med den. Dette skal diskuteres med en nyrespesialist før vi får et endelig svar. Det er ønskelig å unngå å fjerne denne, da det ville bli en ny operasjon av den lille kroppen hans. Forhåpentligvis kan den bare bli værende. Så sant den ikke skaper uro i kroppen hans eller at BT stiger igjen.

En sliten gutt 💙

En sliten gutt 💙

Nå er jeg super glad for gode nyheter! Og helt utmattet etter en laaaang dag på sykehuset. Tusen tusen takk for alle gode tanker, SMSer og lykkeønskninger! Det setter jeg utrolig stor pris på!

Klem,

Linn 💙

Annonser

10 kommentarer til “Kreftkontroll av Markus 7 mnd @ RIKSHOSPITALET …

 1. MoonStar

  Så gode nyheter.. Så håper jeg dere får gode nyheter fra nyrespesialisten også.. Lykke til 🙂 Det ordner seg nok. 🙂
  Tror gjerne det var en helt forferdelig beskjed å få den gangen.. Tenker ofte på det, da jeg selv hadde kreft i en alder på bare 1,5 år. Og er utrolig glad for jeg var så ung, for det gjør at jeg ikke husker stort.
  Du vil nok alltid huske dette og være bekymret for ham, men gled deg over at han er så ung at han kommer ikke til å huske noe av det senere 🙂

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ja, det er helt super nyhet å få! Jeg er så utrolig glad og lettet nå! Sant som du sier, han vil ikke huske noe av dette. Det er fint. Hvordan type kreft fikk du? Hadde du behandling etterpå? Stråling? Cellegift? Jeg vil alltid være bekymret når det nærmer seg kreftkontrollene, men til vanlig tenker jeg knapt på at han var veldig syk. Man «glemmer» det på en måte. Vanskelig å forklare, men det er sånn. Mulig en type forsvarsmekanisme? Ha en god kveld videre og takk for at du tok deg tid til å skrive 💙💙

   Svar
 2. Louise

  Så herlig å høre at han er kreftfri! Det er så absolutt det viktigste. Håper den syke nyren får være der og at den friske tar over full funksjon slik den ofte gjør😊
  God klem til deg❤️

  Svar
 3. FEMifamilien

  Uff kjære deg kan tenke meg at dette har vært slitsomt for dere, hele prossessen !! men hurra for at han fortsatt er kreft fri 😀 håper dere får ei strålende helg 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.