Inspirert på Inspiria: Småforskere & værmeldere for en dag!

image

Plandag nr 2 og siste innspurt av ferien 2016! #hjemmeferien er i siste uken (dagene) og idag var det besøk på Inspiria senteret som stod på agendaen. Jeg fikk det anbefalt av en annen 4 barnsmamma, med barn på guttenes alder. Bilen var fullpakket av spente gutter, vogner og vannflasker. Inspiria ligger i Sarpsborg, ca 20 minutters kjøretur fra oss. Perfekt avstand slik at ingen sovner i bilen verken til eller fra.

Øisteins tegneblyant er populært!

Øisteins tegneblyant er populært!

Det første som møtte oss da vi kom inn var Øisteins tegneblyant på stoooorskjerm og stort tegnebord så guttene kunne tegne samtidig som Øistein. Etterpå kunne de legge sine kunstverk i postkassen til Øistein. Sebastian var spesielt imponert over dette og lurte på om Øistein bodde inni postkassen. 

astronauter - store & små!

astronauter – store & små!

Det var masse spennende for alle guttene. Selv Jonathan syns det var mye moro der. Alt de kan fikle med og på, leke med og teste ut. Vi var til og med å lagde våre egne «blåsere» til å blåse såpebobler med.

Vi forsket på varme/kulde! Spennende!

Vi forsket på varme/kulde! Spennende!

Jeg ble overasket over hvor bra det var! Det var flere skoleklasser der, de fløy rundt og når det var lunsj ble det ropt opp på høytalerannlegget. Guttene løp rundt alene mens jeg ammet Markus og det var helt trygt og ok. Det var relativt lite mennesker der også.

Familien O.J. melder strålende sol i Moss imorgen!

Familien O.J. melder strålende sol i Moss imorgen!

Masse spennende å forske på / ut!

Masse spennende å forske på / ut!

Vi meldte værmeldingen og så oss selv på tv! Det var stas å være i green room og gjemme seg med et grønt teppe og late som man var usynlig spøkelse. Å dra opp din egen fallskjerm og se den falle ned, var også veldig moro. Hoppe det høyeste man kan, for så å se seg i sakte film. Se hvordan kroppen ser ut på varmekamera når den er varm kontra kald. Forske på hva som skjer med magneter… Det var uendelig mye å prøve ut. Plutselig hadde det gått over 3 timer og guttene var sultne. Vi spiste taco buffet der – denne var virkelig ikke noe å skryte av. Kjøttdeigen hadde trolig ligget der i flere dager, lompene var steinharde og det var lite/dårlig utvalg av grønnsaker. Men, men!

Vi ble klekket også :)

Vi ble klekket også 🙂

Om du ikke allerede har vært der, så anbefaler jeg en tur dit. Guttene på 7 år, 3 år og snart 2 år storkoste seg. Markus 7 mnd lå stort sett i vognen å tittet på alt og var fornøyd han også. Har du vært der? Hva syns du?

L

 

 

Annonser

3 kommentarer til “Inspirert på Inspiria: Småforskere & værmeldere for en dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.