Desperat. Trøtt. Jeg trenger hjelp fra erfarne flaske-mammaer NÅ!

Søvn er oppskrytt ifølge mine gutter! Spesielt bittelillebror Makus på snart 7 måneder mener det. Han har plutselig begynt å våkne 8-10 (!!) ganger fra han legger seg klokken 18.30 til han står opp 06-07.00! Da vil han ha pupp/kose på puppen for å sovne med puppen i munnen gjerne og heeeelt inntil meg. De to siste nettene har vært ekstreme! Han har vært våken 2-4 timer midt på natten og skal ikke ha pupp! Han er bare sint og gråter! Jeg tror det er fordi han ikke er mett! At han ikke får nok næring fra puppen. Det kan vel stemme det? Derfor har jeg prøvd i laaaang tid, å få han til å ta flaske! Jeg har forsøkt flere typer flasker og tutter. Jeg har prøvd vanlig velling, god natt-velling, NAN, vann … Han liker ikke flaske! Selv ikke når jeg legger han i ammestilling. Ei heller når Robert gir han flaske.

image

Nå skal jeg prøve siste forslaget jeg har: pumpe og gi morsmelk på flaske! Jeg har et lite håp om at det er det som skal til. Man sier jo «er babyen sulten nok, så tar han flaske» – men det er ikke snakk om det her altså! Da gråter han heller noen timer … Selv vann på flaske har vi forsøkt i flere måneder, men han skal ikke ha det heller!

Så om du er en erfaren flaske-mamma, gi meg noen råd og tips! Jeg er desperat etter søvn! Jeg har nå gått til innkjøp av alle typer flasker jeg kom over på apoteket og i butikken, med tutter i størrelsen 1-3, så nå går jeg virkelig til verks for å få Markus til å ta en flaske! Tips?

L🍼

Annonser

10 kommentarer til “Desperat. Trøtt. Jeg trenger hjelp fra erfarne flaske-mammaer NÅ!

 1. Tamara

  Vi prøvde alt av flasker selv, i starten tok E alt veldig greit, men så begynte han å nekte forskjellige flasker. Til slutt var det kun en spesiell type fra mam som til nød. Men så kom jeg over twistshake, og nå blir han glad når han ser flaska med mme! Og et annet tips: prøv å gi han flaske når han sover i første omgang. Gjerne med mme, istedet for morsmelk om du mistenker at han ikke er ordentlig mett. Det funket her når Emerik måtte gå på en morsmelkerstatning uten melkeprotein, som han egentlig ikke likte. De er flinke til å spise av ren automatikk når de sover! Ser at du har fått tips om sukkervann, en annen løsning kan være å dyppe flaskesmokken i litt malt før du prøver å gi den til M:-) lykke til!

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Takk for gode tips, Tamara! Alt skal prøves ut 🍼! Twistshake er neste flaske på listen som skal testes ut. Nå er det Dr brown. Han fikk i seg / siklet /drakk 40 ml igår under tvang, så det kan være at dette går bra 😂 Ikke like stor sukses idag morges, da nektet han både grøt og flaske!

   Svar
 2. Heidi

  Ha litt sukkervann i en oralsprøyte og sprøyt inn samtidig som du gir flaska 🖒 Funka på Aksel da han var nyfødt ihvertfall 😊

  Svar
 3. Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  Jeg tenker at flaske ikke nødvendigvis hjelper. For så store som våre er nå begynner de å bli redde for at når de ikke ser eller kjenner oss så er vi bortevekk og kommer ikke tilbake.

  Har du prøvd å gi grøt til kvelden? Her får mini en halv porsjon grøt på morgen ,ca 7.30 også får han pupp først og et beger frukt ca 12.30. Pupp ca 14.00 og igjen kl 16.00/16.30 også får han en porsjon grøt ca 19.00 og pupp etter det. Sovner rundt 20.30 og i natt sov han for første gang til 5.00 uten puppen i munnen:)

  Stay strong, honey ❤️

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Jeg tror det er det at han rett og slett ikke er mett … Men man vet jo aldri!
   Når du nevner det, så har han nylig begynt å reagere på andre han tidligere har villet at skal bære han / holde han… Så det kan være noe med det.

   Ja, han får grøt 2 ganger daglig, dog ikke fulle porsjoner enda. For det spiser han aldri opp, så en god halv porsjon til frokost og kvelds.
   Jeg så det!! SÅ heldig du er – jeg missunner deg 5 hele timer sammenhengende! Tror jeg sov så lenge sist for 7 år siden 🙂 Hahaha!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.