På legevakten: Fikk «hemoroide-krem» til å bruke i munnen…

Jonathan har vært slækk siden søndag, altså snart en uke. Først trodde jeg det var fordi han fikk de beryktede jekslene. Faktisk popppet alle på en gang, (like greit å bli ferdig med det!) For 3 dager siden fikk han et munnsår, utenpå ved siden av underleppen. Jeg tenkte ikke noe mer over det heller. Inntil igår da jeg tittet inn i munnen hans og så det jeg syntes så ut som betennelse. Dessuten luktet det rart. Men hva vet vel jeg? Jeg er ingen lege. Derfor ringte jeg legevakten. De svarte ikke, så jeg kjørte bort med han. Stadig på vent på telefonen. Da jeg kom dit spurte jeg om det var noe galt med telefonen, siden ingen svarte. Fikk surt til svar at det sikkert var fordi det var mange som ringte. Jeg verken så eller hørte noen som snakket i telefonen da jeg stod der…( de har telefonvakt rett ved siden av skranken ) Opplevde det samme for en tid tilbake da var jeg på vent i over 45 minutter. Gjorde det samme som nå, kjørte opp, gikk inn og spurte om det var noe galt med telefonen. Da lo sykepleieren godt og sa at de hadde glemt å lade telefonen! Som om det i det hele tatt var morsomt….

WTF?!

WTF?!

Som alltid på legevakten, tok ddet tiiid! Bare 4 mennesker foran oss i kø og ventet to timer. Det er herlig med en grinete gutt. For all del, jeg skjønner at det kommer inn akutt pasienter, misforstå meg rett. Det var to turnusleger på vakt. Herlig… CRP var på 13. Han tittet så vidt på Jonathan. Ikke sjekket de temp, jeg sa han hadde hatt jevnt høy feber siden søndag 39-39,5 grader. Han mente det kunne være sopp og anbefalte soppbehabdling. Men jeg skulle ikke begynne behandling før om to dager. Han skrev ned to lapper til meg. Begge deler skulle påføres 4 ganger daglig til to dager etter det var borte. Begge kunne jeg få kjøpt i skranken, sa han. Den sure sykepleieren var der fortsatt og sa (om mulig) enda mer surt «at det måtte jeg kjøpe på apoteket». Jeg dro med meg febersyke og slække Jonathan til apoteket. Viste lappene fra legen. Så spurte hun bak disken etter resepten. Resepten? Hvilken resept?! Den ene gelen var reseptfri, men soppbehandlingrn var på resept. Farmasøyten spurte om jeg hadde brukt kremen før. Nei, svarte jeg, men legen hadde sagt jeg skulle påføre med en Q tips fire ganger daglig i munnen. Han sa at den ikke skulle brukes i munnen. Den brukes blandt annet til å lindre hemoroider og smertefulle rifter i endetarmen! WTF?! Ville du brukt den på ditt barn? (Ja, før noen arresterer meg. Jeg vet det finnes to typer Xylocain, hvorav en kan brukes i munnen. Til barn over 2 år.

Jada... Ville du puttet denne i munnen?!

Jada… Ville du puttet denne i munnen?!

For å si det sånn! Jeg brukt ikke denne gelen i munnen til Jonathan. Han har heller ikke fått noen soppbehandling! (Jeg måtte stå å vente ihvertfall 30 minutter på at E-resepten kom frem ifølge sykepleieren på telefonen.) Etter andre legers mening dreier det seg om noe helt annet enn sopp. De mente det dreier seg om førstegangs munnherpes infeksjon!

L💙

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.