Til du fremmede, gamle dame som stakk hodet inn i vognen min idag og …

.. tok på meg.

Jeg liker ikke at fremmede stikker hodene sine inn vognen min. I vognen min føler jeg meg trygg. Der har jeg min egen lille hule, med mine vante lukter. Jeg har også en liten løve med speil på, så ofte ligger jeg å titter på den morsomme gutten i speilet. Noen ganger ler jeg til han, andre ganger jeg babler jeg til han.

Jeg liker heller ikke at fremmede holder meg. Det er ikke fordi jeg ikke liker deg, men det fordi det er hos mamma jeg føler meg tryggest. Det er hennes lukt jeg kjenner igjen, hennes stemme. Selv om storebrødrene mine sier at mamma synger «rart», så syns jeg hun har den fineste stemmen i hele verden! Jeg elsker når hun synger til meg.

Her er jeg!

Her er jeg!

Nå har jeg rukket bli 5 måneder, jeg er en liten, men samtidig stor gutt. Hver eneste dag oppdager jeg nye ting. Jeg har nettopp funnet ut at jeg kan rulle rundt! Så nå ruller jeg rundt, rundt og rundt! Her om dagen lå jeg plutselig midt på stuegulvet! Det er kjempespennende! Jeg har også oppdaget at jeg kan lage skikkelig kule lyder! Noen ganger er de så høye at pappa tror jeg gråter, da spør han mamma om hun tror jeg er sulten – igjen. Men jeg er ikke sulten. Jeg er bare glad for at jeg klarer å lage så kule, høye lyder.

Skeptisk ...

Skeptisk …

Jeg liker også utforske ting med munnen min. Alt jeg kommer over, putter jeg i munnen min. For å smake, kjenne litt på det og jeg blir stadig overrasket! Her om dagen ga mamma meg grøt. Det var litt rart i starten, en merkelig konsistens og noe helt annet enn puppen til mamma. Likevel likte jeg det! Mamma sier at jeg skal få dette hver dag fremover – heldige meg!

Jeg er bare 5 måneder, men jeg forstår mye allerede! For at jeg skal lære meg forstå hvordan ting fungerer i denne verden, så trenger jeg tid. Tid til å utforske. Tid til å oppdage. Tid til å bli trygg på omgivelsene. Om jeg gråter neste gang du holder meg, så husk at det ikke er fordi jeg ikke liker deg. Det er bare fordi du ikke er som mamma’ n min.

Klem fra Markus 💜 – dagens gjesteblogger

 

Annonser

3 kommentarer til “Til du fremmede, gamle dame som stakk hodet inn i vognen min idag og …

 1. Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  Så herlig <3

  Når vi var på strømstad båten her om dagen kom det ei dame bort og begynte å pelle han i ansiktet :O Sånn tut tut greie!!! Er det normalt liksom? Man spør vel først eller? Fikk så lyst til å reise meg opp å trykke henne på nesen også 😛

  Helt greit at gamle damer snakker med han når han lager lyder altså, men ikke plukk han i ansiktet!! Hvem vet hvor de fingrene har vært. Æsj!

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Ha ha!ja, det skulle du gjort! Gått opp til henne og dratt henne litt i i kinnene og kost litt med henne. Lurer på hva hun hadde sagt da 😂 Enig med deg, man vet aldri hvor de fingrene har vært og så er det da folkeskikk å spør først! Jeg ville aldri funnet på å stikke hodet inn i vognen og begynt å ta på en baby jeg ikke kjente.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.