Hvorfor sove, når man kan la være?

Søndag. En trøtt søndag. Skikkelig trøtt søndag! Her hos oss en vi plutselig mye våkne om natten igjen. Jonathan har snudd litt på døgnrytmen sin de siste dagene og vil gjerne starte dagen rundt 4-5 tiden. Alt for tidlig, her «tvinges» barna til å være i sengene sine til kl 06.00 (Ihvertfall)! Han får iPaden om han slår seg helt vrang og det gir oss i det minste noen minutters slumring.  Litt verre er det når han kjeder seg og begynner å rope på alle sammen. Eller hopper ut av sengen og begynner å løe rundt. Da våkner de gjerne opp en etter en. Her forrige kvelden lå han i sengen med basketballen (!) til Daniel og så på Peppa Gris på iPaden. Da han skulle sove lå han oppå ballen … Da jeg forsiktig prøvde å ta ut ballen av sengen, ble han kjempesint og innsisterte på å sove med ballen! Mye rart han skal ha med seg i sengen. Har forsøkt med bamse. Det skal han ikke ha. Bamsen blir bare kastet rundt, før den ender på gulvet.

Sebastian hadde sneket seg inn i sengen vår inatt. (Igjen…) Med kaninen under ene armen og vannflasken sin under andre. Dynen sin hadde han også fått med seg. Han må ha gått to turer for å få med seg alt! For øvrig har han hatt to hele netter på rad i egen seng, hele natten. Hvorfor kunne han ikke bare fortsette med det?   Markus er våken alt fra 3-8 ganger hver natt, noen ganger for å få pupp, andre ganger bare for å bable litt og sjekke om jeg er våken. Daniel er den eneste av guttene som alltid sover igjennom hele natten. Hvorfor sove, når man kan være våken? Hver gang jeg tror guttene er inne på en god rutine, så endrer der seg. Hvorfor? Hvordan sover din(-e)? Noen gode tips til å få de til å sove igjennom hele natten?

Jonathan, iPad og en basketball (!)

Jonathan, iPad og en basketball (!)

På formiddagen fikk Daniel besøk av en kompis. De var sammen stort sett hele helgen. De leker godt sammen og Sebastian fikk til og med lov å være med litt. De er veldig snille der! Det ble bygget mye lego idag siden det regnet og var typisk «inne-vær». Ikke like kult da Daniel skulle legge seg og ser at lillebror faktisk har ødelagt en av lego figurene han bygget tidligere på dagen… Sebastian hadde til og med lagt den fint under dynen for å skjule sin gjerning… På ettermiddagen var vi i 70 årslag til Tantemor. Daniel, markus og jeg dro. Robert var hjemme med de to mellomste. Vi fikk servert deilig indisk gryterett, frukt og kaker. Daniel fikk enda flere bursdagspakkee, det som var aller kulest var nok de kule klærne han fikk av tante Ekka og tante Nina. Det var nemlig «Marcus og Martinius» klær!

Helgen har flydd avgårde! Masse familiekos (akkurat slik jeg liker det aller best!) ! Hvordan har sin helg vært? Jonathan var definitivt klar for barnehagen igjen etter noen dager hjemme – så nå kan den uken bare begynne! Jeg er klar og veldig trøtt 💤

L💙

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.