17.Mai – kos eller kaos?

4 gutter klare til feiring 🇳🇴

4 gutter klare til feiring 🇳🇴

Igår kveld prøvde jeg å forklare Sebastian at «imorgen skal vi gå i 17.mai TOG, vi skal ha flagg og vi skal rope HURRA»! Han så rart på meg. TOG, mamma? Da var storebror kjekk å ha, han fortalte at ikke det var ikke leketog, men at vi skulle GÅ i tog. Litt usikker på om han ble noe klokere av det…

Hele klanen klar for 🇳🇴 Feiring!

Hele klanen klar for 🇳🇴 Feiring!

Hele gjengen var våken og oppe til vanlig tid, like greit på en dag som denne. Litt småstressa oppdager jeg at skjorten min burde vært strøket,  men innså fort at det hadde jeg ikke tid til. (Om få timer kom en av guttene sikkert til å søle is eller ketsjup på meg likevel … Så at den ikke var strøket, gjorde ingenting, konkluderte jeg raskt med) Guttene fikk frokost foran tv’n, bestefar kom og jeg fikk pyntet guttene en etter en. Daniel hadde valgt ut like klær til seg selv og Sebastian & Jonathan. Like bukse, skjorter og slips. Jeg loadet begge donkey’ne med barn, drikkeflasker, kjeks, bleier, våtservietter, flagg med mer og vi var endelig klare for å feire nasjonaldagen. Først stopp var skolen, der Daniel møtte klassen sin for å gå i tog med de. Her gikk barna en ganske lang runde før toget endte – og han var ganske sliten etter et par timer i toget.

Barnevogn-mafia'n venter på storebror i toget..

Barnevogn-mafia’n venter på storebror i toget..

Heldigvis for han, hadde jeg forutsett nettopp det – så jeg hadde med søskenbrettet til donkey’n, så han kunne stå på det på vei hjem. Selv om han egentlig er alt for stor til det, var han veldig fornøyd for at jeg tok det med. Daniel var også fornøyd med at han hadde fått så mange russekort og det aller kuleste var et sort russekort! Russekort er og blir kult! (Ihvertfall ifølge 6, snart 7 åringen min…)

Ammepause 🍼

Ammepause 🍼

Det ble litt venting på storebror. Ventetiden ble brukt til en liten ammepause (ikke hver dag jeg sitter i fin-stasen, under et tre rett ved vannet og ammer 😂 Men må man, så man!) og bollespising. Jammen fikk jeg ikke en cappuccino to go også! Sebastian og Jonathan fikk mulighet til å fly litt rundt og det tror jeg var godt for de også. Ikke bare sitte i vognen. De løp rundt, kastet litt pinner og stener i vannet med bestefar. Stor stas og stormende jubel!

Mens vi venter på storebror i toget...

Mens vi venter på storebror i toget…

To nysgjerrige karer..

To nysgjerrige karer..

På ettermiddagen var vi hos tante Nina og tante Ekka. Der var hele familien samlet til koselig middag. På menyen idag var det mammas ovnsbakte laks med deilig tilbehør. Heldige meg, fikk velge menyen! Laks har alltid vært 17.mai – middag da jeg vokste opp – og den tradisjonen har jeg lyst til å fortsette med. Jordbær, is og kake til dessert! Hva er din tradisjon når det kommer til middag på 17.mai?

💙

💙

Da vi kom hjem og jeg spurte guttene hva de syntes om dagen, sier Sebastian «hvor var toget, mamma?» Så han hadde tydeligvis ikke fått med seg verken min eller storebrors forklaring av tog. Ny mulighet neste år, kanskje han skjønner det da 😜 Dagen var mye, mye mindre stressende enn det jeg hadde trodd den ville bli – heldigvis! Det var en koselig dag med familien! Hvordan var din 17.Mai? Hva gjorde du? Hvor mange is spiste du?

L💙

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer til “17.Mai – kos eller kaos?

 1. Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  Jeg syntes den ble litt pes i år 🙁 Ikke pga lillebror, men fordi her er det bare en vei opp og ned fjellet dermed evig lang kø, og med trøtt lillebror ble det hyling i 25 min mot 10 som det normalt hadde tatt.

  Vi valgte også å se borgertoget i nabobyen og med totalt en time reise frem og tilbake, finne parkering, også finne mat etter toget uten 1 time kø med 4 sultne barn så ble jeg sliten. Neste år tar vi alt i byen vi bor i og starter nye tradisjoner 🙂 Det er godt å tenke på.

  Og å være høysensitiv på en slik dag kjenner jeg er ikke gøy. Når vi kom hjem følte jeg alt bråkte, så jeg er sikker på at ei knappenål på gulvet høres ut som ei stortromme 😉

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Skjønner godt det var litt stress. Vi tok alt på barnas premisser og de var heldigvis i godt humør alle sammen. Eneste minuset er at det ble veldig mye gåing, men jeg er glad vi hadde med vogner og Søskenbrett til Daniel. Og første gang på høye hæler på tre år, gjorde vondt på føttene 😂 Men en super koselig dag🇳🇴🎉💙

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.