Babyutstyr … Nødvendig eller unødvendig?

Våren 2009. Jeg skal snart bli mamma for aller første gang. Daniel ligger i magen og er snart klar til å komme ut. Som en hver førstegansmamma handlet inn i hytt og pine og var ute i goooood tid med absolutt alt. Jeg var i kjøpemodus delux! Så utrolig mye jeg kjøpte til den lille i magen. Jeg kjøpte stort sett alt som stod på diverse «dette må du ha til den nyfødte» – lister! Babyshop og BarnasHus tjente nok godt på meg denne tiden … Noen ting sier det seg selv at en nyfødt må ha.

Vinteren 2016. Etter å ha tilbakelagt meg snart 4 svangerskap, var det ingen overraskelse at jeg hadde det meste av utstyr til bittelillebror i magen. Krisen var stor da jeg oppdaget at jeg ikke hadde et eneste nyfødt plagg til han! Tatt i betraktning at de andre tre er født på en annen årstid, så hadde jeg ikke kunne brukt mange de plagge til han likevel. Så kun få uker/dager før han ble født, handlet jeg noen få plagg i nyfødt størrelse. Men det var det, ikke like voldsomt som i 2009.

En ting jeg var ganske sikker på , var at jeg ikke trengte alle tingene jeg trodde jeg trengte, første gangen jeg ble mamma. Men en ting jeg gjerne skulle hatt til de tre andre, er babynest!  Jeg kan ikke skjønne at jeg ikke hadde det, for det har virkelig vært en hit her. Markus kan enkelt flyttes rundt i huset, selv om han sover. Basert på egen erfaring, har jeg laget min egen liste på nødvendig og unødvendig utstyr en nyfødt baby trenger.

Babynest er 👍

Babynest er 👍

En vogn er 👍

En vogn er 👍

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nødvendig: seng / et sted å sove, for eksempel et Babynest. En bilstol. En vogn. Klær til årstid. Nesesuger’n – et must til snørrete barn! En stellemadrass. Badebalje.

Unødvendig: klær i haugevis, så det ser ut som om du skal åpne en babybutikk! 20 bodyer i nyfødt størrelse, du rekker ikke bruke alle før den lille har vokst fra de. Stellekommode med badekar – det holder ofte med kun stellemadrassen. Dessuten er de badekarene ofte slik at de må stå i nærheten av vask / dusj for å la vanne renne ut. Mer klønete enn praktisk! Flere vogner – det holder med en! Denne lille hatten – vet du hva den er til? Gjett da! Jeg trodde den var til å ha på puppen! Men der tok jeg feil gitt. Den er til å ha på tissen til babyen når du skifter, så du ikke skal få strålen rett på deg! Smokker / flasker i bøtter og spann & alle varianter / merker – du vet jo ikke om den nyfødtei det hele tatt tar smokk.

Hva mener du er nødvendig / unødvendig til en nyfødt? Og endret den oppfatningen seg etter hvert som om du fikk flere barn?

L💙

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.