Markus (7 uker) update @ helsestasjonen & mammas 6 ukerskontroll !

Markus blir jo fulgt opp godt, både på Rikshospitalet, hos fastlegen og på helsestasjonen. Tirsdag var det igjen tid for kontroll på helsestasjonen. For første gang siden han ble født har jeg ikke vært bekymret for en veiing. Jeg vet at han legger på seg: han spiser bra og kaster ikke opp lenger og jeg merker at han stadig blir litt tyngre. Veiingen hos Anne Grethe idag, bekreftet det. Han veier nå 4780 gram og er ca 55 cm lang. (lengden er det jeg som målte, ikke helsesøster, da de ikke måler før 3 mnd kontroll) Det var noe usikkerhet om han kunne få rota-vaksinen, men etter en rask telefon til KAB2, fikk vi svar. Så lenge han verken har fått cellegift eller strålebehandling, var det OK å ta den. Så da fikk han første dose igår, neste dosen er på 3 mnd kontrollen. Denne vaksinen er relativt ny. Jonathan fikk denne ( for ca 1 år siden ) men ikke Sebastian og Daniel. Alle guttene mine følger standard vaksinasjonsprogram. Hva gjør du? Vaksine eller ikke vaksine? Jeg har aldri vært i tvil om at guttene skal/skulle ta vaksinene.

image

Etter operasjonen har vi virkelig fått en helt ny baby! Han er så fornøyd nå. Spiser, sover og bæsjer! Smiler og lager lyder. Spiser, sover og bæsjer! Smiler og lager lyder igjen. Og sånn går nå dagene! Han er allerede blitt godt vant til støynivået til sine storebrødre og sover faktisk best når det er lyd rundt han! Han har ikke noe rutiner når det gjelder sovingen enda, men det verken stresser eller bekymrer meg noe. Han er tross alt bare rukket å bli 7 uker og enda en litenliten baby. Tror faktisk ikke de andre hadde noe nevneverdige rutiner før de var nærmere 6 måneder. Når begynte din/dine med soverutiner? Han spiser når han vil også, ingen restriksjoner her heller. Vi hadde jo en periode med et meget strengt regimet når det gjaldt amming / mat. Kun hver 3.time, men det var før operasjonen og da han hadde gått ned alt for mye i vekt. Deilig å slippe det nå!

Idag er det min 6 ukerskontroll og ny celleprøve av livmorhalsen som står for tur.

L 💙

image

 

 

Annonser

2 kommentarer til “Markus (7 uker) update @ helsestasjonen & mammas 6 ukerskontroll !

 1. Cathrine

  Ingen tvil her. Følger vaksinasjonsprogrammet 😊 MMR står for tur her i slutten av mnd. Gruer meg, men samtidig gleder jeg meg. 🙈☺️ Ikke noe særlig å gi de vaksinene, men det behøves 👍🏻

  Rutiner? De begynner å komme nå 🙈

  Lykke til på kontroll ☺️

  Klem

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.