Hverdagen: hvorfor rydde, når man kan la være? (med gooood samvittighet!)

Hverdagen. Da jeg var yngre satt jeg ikke pris på hverdagen. Jeg likte helgen mye mer. Nå som jeg (endelig) er blitt voksen, liker jeg hverdagen mer og mer. Så mye at jeg digger den! Jeg gleder meg skikkelig til alle guttene er hjemme fra skolen og barnehagen. (ofte gleder jeg meg så mye, at jeg henter de ekstra tidlig) Jeg gleder meg til gjengen samles rundt middagsbordet. Til å snakke med de. Høre hvordan dagen deres har vært, hva som har vært bra og hva som kanskje ikke har vært så bra.

Hverdag=lekser

Hverdag=lekser

Lekser er en er av hverdagen. Det er utrolig morsomt å se hvor fort Daniel lærer nye ting, selv når interessen ikke alltid er på topp! Man kan ihvertfall si at progresjonen er enorm! Nå har han begynt å lese også! Det kule er at nå som interessen er der, vil han gjerne lese på skilt, magasiner og på TV.

Vaskemaskinen & tørketrommelen er mine allierte i hverdagen. Vi har et meget godt forhold og jeg benytter meg av deres tjenester flere ganger om dagen. Det resulterer i fjell høyere enn Mount Everst med klær! Klær som ofte blir liggende å hvile et par dager på sengen, på gjesterommet før jeg tar fatt på den. Hvorfor gjøre det med en gang, når man kan vente?

Godt vi ikke har overnattingsgjester Ikveld 😂

Godt vi ikke har overnattingsgjester Ikveld 😂

Leker, rot og kaos er en stor del av hverdagen her. Ofte ser det ut som noen har rasert en lekebutikk midt i stuen! Ikke alle guttene som har skjønt at de faktisk har et eget lekerom hvor de kan leke. Neida, istedenfor skal de helst leke alle andre steder. Jonathans favorittsted om dagen er badet! Der er det godt og varmt, masse spennende i skapet, men det kuleste han vet om er en kurv med Kleenex og badebleier! Han kaster ut alt sammen og legger oppi igjen, kaster ut alt og kaster tilbake. Igjen. Og igjen. Og igjen…. Du kan banne på at han slutter å leke når alt er kastet ut av kurven og hvem må rydde når han bare stikker avgårde?

Det har skjedd oftere og oftere på kvelden at jeg ikke gidder å rydde opp leker. (Hva er poenget? 15 minutter etter at vi står opp dagen etterpå, er det like herlig rot overalt!) Noen kvelder skrur jeg bare av alt av lys og sier pent natta til: bamser som ligger kastet rundtomkring, tog som er parkert i sofaen, baller som er sparket under spisebordet og play doh som fortsatt ikke er lagt i boksene sine, legotårn høye som bare det, tryllestaver som burde tryllet bort alt rotet osv osv! Og vet du hva? Det føles ganske godt! Å ikke rydde. Jeg legger meg med god samvittighet! Hva gjør du? Rydder du absolutt alt hver kveld?

Konsentrasjon på høyt nIvå!

Konsentrasjon på høyt nIvå!

Snømann på gang!

Snømann på gang ☃

Fotballkamp på gang ⚽️

Fotballkamp på gang ⚽️

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.