FRI tilgang på puppen, FORDEL eller ULEMPE? Natten som småbarnsmamma …

Ikke hver natt jeg våkner av at gulpestrålen treffer meg i ansiktet – heldigvis! Men inatt var det altså slik min lille Markus bestemte seg for å vekke mamma’n sin. Kanskje jeg får skylde meg selv? På natten er jeg nemlig helt i svime selv, så det er fri tilgang (åpen bar!) på puppen. Som regel er jeg alt for trøtt til å ta han opp for å rape også. Etter å ha skiftet/vasket lille M og lagt et stort badelaken over gulpet i sengen vår (for jeg gidder ikke skifte sengetøy midt på natten med mindre jeg !), ble jeg liggende å tenke på fordeler og ulemper med fri tilgang på puppen på natten.

image

Fordeler: jeg kan sove flest mulig minutter sammenhengende! En helt klart avgjørende faktor som 4 barnsmamma! Jeg trenger jo ikke å gjøre noenting, Markus forsyner seg selv. Vinn-vinn situasjon spør du meg!

Ulemper: Markus kan risikere å gulpe over hele meg! Vi må stå opp og våkner mer så fort vi går ut av sengen for å gå på badet for å skifte osv. Jeg (burde) ta han opp for å rape etter amming. Når det er gjort så vil han ofte ammes igjen og jeg risikerer igjen å bli vekket med deilig, varm gulp i hele ansiktet. Er det mye virkelig mye gulp (og badelakenet faktisk ikke dekker alt)  risikerer jeg å måtte skifte på sengen.

Til tross for flere ulemper enn fordeler: Konklusjonen min er at jeg går for åpen bar! Jeg er villig til å risikere å bli målskive for litt gulp, så lenge jeg fått noen verdifulle minutter med søvn. Hva gjør/gjorde du da du ammet på natten?

L 💙

Annonser

5 kommentarer til “FRI tilgang på puppen, FORDEL eller ULEMPE? Natten som småbarnsmamma …

 1. Rikke

  Hadde også åpen bar! Starta natta med mange håndkler i senga, så var det bare å hive dem ut på gulvet etter hvert. Hadde også gulpebaby 😝

  Svar
 2. Magni

  Problemet er gjerne at man ikkje VÅKNER av gulpen. For den er jo deileg kroppstemperert. Så lenge det varer. Våkne til KALD gulp, derimot… æsj. (Men det var fri bar lell. Heller litt lang søvn med kort nesten-våkentid enn kort søvn og skikkeleg våkentid.)
  Anbefaler forresten å ha eit par lag med badelaken og tisselaken i senga, så er det berre å skrelle av det øvste laget viss det blir vått.

  Svar
  1. FruBevers hverdag - som daglig leder i fam.O.J. Innleggsforfatter

   Kald gulp har jeg enda tilgode å våkne av 😂 Enig med deg ang søvn, det er KO super viktig å få med seg alle minutter man kan! Har kjøpt tynne madrassbeskyttere, tisselaken er så klamt å ligge på syns jeg. Puster jo ikke. Har badelaken, bleier og gulpekluter på gulvet ved siden av sengen klar til bruk 😜

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.