Markus (5 dager) 100 gram VEKTØKNING, bæsj & pumping på HØYT nivå!

Ha! DET var en overskrift jeg ikke trodde jeg aldri skulle skrive! Advarsel: Dette innlegget er veldig «nybakt-mamma-bobla» ! Lørdag 23.01.2016. Tenke seg til at man jubler for at Bittelillebror har lagt på seg 100 (!) gram og bæsjet på samme dag … Men jubelen stod altså i taket her da Markus endelig viste tegn til å legge på seg. Selv om det ikke er den store vektoppgangen, så er det i det minste en god start. I tillegg bæsjet han (for alle andre som ikke er i «nyfødt-boblen» så beklager jeg så mye!) for aller første gang. Så nå virker det endelig som om magen hans fungerer som den skal og at han får ut luft. Han har virket veldig plaget av luft i magen og det har ikke kommet ut eller opp. Og alle som har barn, vet at på denne tiden, så bør babyen få ordentlig avføring. Da han i tillegg begynte å gulpe grønn/gult slim idag morges, ble jeg noe bekymret. Snakket med vår jordmor, som mente at det var på tide å kontakte sykehuset. Ringte Ullevål og fikk beskjed om å komme inn for en sjekk av barnelege og ny veiing.

tilbake på Ullevål..

tilbake på Ullevål..

 

På sykehuset ble han først veiet naken. 100 gram mer enn igår! Såvidt over 3 kilo! Deretter ble han veiet med klær og bleien, ytterligere 100 gram opp. Så måtte jeg mate han slik jeg mater han normalt, problemet var bare at det var ikke tid for mat – så Markus bestemte seg heller for å sove seg igjennom store deler av «måltidet» sitt. Etter 30 min ved puppen ble han veiet på nytt, såkalt melkevekt. Denne gangen var det var bare usle 15 gram opp. De ba meg gi han en flaske med MME, skulle få i mest mulig av 50 ml. Han drakk ca 30 ml. Så tilsammen 45 ml på et måltid er ganske nærme det han burde ha pr måltid, som er 50ml. Jordmoren som var der da jeg fødte, kom innom å hilste på oss. Hun foreslo at jeg skulle forsøke å pumpe meg, for å se hvor jeg fikk ut. Fikk en dobbel-elektrisk pumpe, satt ti min og dette var alt jeg fikk ut: (Markus hadde nettopp fått i seg litt på den ene puppen, men likevel…)

ikke akkurat mye å skryte av ..

ikke akkurat mye å skryte av ..

 

Så kom spørsmålet: Ønsket jeg å dra hjem eller ville jeg legges inn nå? Jordmoren konkluderte med at så lenge jeg fulgte avtalen om mating hver 3.time på natten, bestående av 50 ml MME og pumpet meg selv rett før måltidene, så kunne jeg dra hjem. Dersom han ble slapp eller ikke fikk i seg MME`en måtte jeg ta kontakt med engang, for da må han ha intravenøst. Hun ønsket han tilbake søndag for ny veiing, men dette slipper jeg om natten går fint, for vår JM kommer å veier han hjemme. Så nå krysser jeg fingrene for at han spiser som bare det! I skrivende stund har han fått to måltider allerede – så vi ligger foran skjema, det er jo tipp-topp-tommel-opp!

klar for ammete & pumping på høyt nivå!

klar for ammete & pumping på høyt nivå!

 

Heldige meg! Ikke bare får jeg levert ammepumpe på døren, men jeg fikk ammete også! Snille, gode Vibeke som kom kjørende. Så var det igjen klart for å prøve pumpingen – og på mirakuløst vis: VIRKET DET! Jeg klarte å få ut 50 ml på fem minutter! Om det var ammeteen eller det faktum at jeg satt rolig, avslappet i sengen som gjorde susen, vet jeg ikke – men uansett – det virket! Så om du er som meg, så prøv den! Den er helt ufarlig for ammende mor og nyfødt!

Jeg skriver det her også, jeg blir rørt over alle koselig meldinger og mailer jeg har fått. Beklager at jeg ikke har rukket å svare på alle, men det går i ett her. Jeg setter virkelig stor pris på all omtanke vi får! Takk <3

L <3

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.